Wie is Lieve?

'Volop Leven' was de rode draad doorheen de workshops die ik samen met een team in Ter Loo, Loppem, jarenlang organiseerde voor jongeren en jongvolwassenen. 

Bij het lesgeven was het een uitdaging om te zoeken hoe ik jongeren van verschillende leeftijden kon brengen bij hun diepste schoonheid.  Want daar geloofde ik in: elke mens is goed.  En dàt  weten is een kracht.

Toen ik in 2006 ja zei op Een Cursus in Wonderen zag ik hoe zich een weg opende naar de diepe Krachten in mezelf.  De grote verademing kwam toen we vergevingsoefeningen aangeleerd kregen.  Dàt was het waarnaar ik zocht.  Deze oefeningen paste ik vooral toe op wat in mij gebeurde bij het omgaan met de leerlingen van de beroepsafdeling waar ik toen les gaf.  Ik merkte hoe niet alleen ik veranderde, maar ook de sfeer in vele klassen verbeterde. 

"De Kracht van de Liefde is vaak diep verborgen".

De opleiding Transpersoonlijk Coachen bij Paul Goudsmit en Jane Tipping liet me ontdekken dat de kracht van de Liefde IN alles aanwezig is.  Heel diep verborgen onder ergernis, woede, paniek, ontgoocheling, .... 

Ik voel me uitgenodigd om alles wat me triggert bij mensen en situaties niet langer weg te duwen, maar het warme aandacht te geven.

"Alles kan me vrede, vreugde en vrijheid bieden."

De workshops en leesgroepen die ik begeleid zijn vooral praktisch gericht. Welke overtuigingen zetten mij gevangen?  Hoe kan ik mezelf aandacht geven?  Hoe kan ik vergeven, d.w.z. vanuit liefde  gaan denken over mezelf, zodat ik niet blijf hangen in mijn onvrede.  De zachtheid en mildheid die ik aan mezelf schenk geef ik ook aan anderen.

Er is oefening nodig om dit te bereiken in je dagelijkse leven.  Die kleine oefeningen die de omslag in het denken geven wil ik aan anderen doorgeven.  Dit geven schenkt mij diepe vreugde.

Life coaching laat mij zien hoe mooi en krachtig elke mens is.  Ieder kan in zich de gedachte ontdekken die helpt om de stap te zetten naar de Heelheid en niet te blijven kijken vanuit angst.