CHOOSE AGAIN

Verdriet dat blijft hangen, boosheid die je overvalt, moeite hebben in het omgaan met die buur of collega, gejaagd je werk doen...

Het lijkt alsof we vastzitten in een patroon dat bij ons hoort.

 

We zien dit als een vaststaand feit, het is gewoon zo.  En van daaruit maak je een keuze, wat vaak (onnodige) onvrede als gevolg heeft.

 

De 'Zes Stappen naar vrijheid' van Diederik Wolsak is een proces dat leidt naar de heelheid in jou.  Ingangspoort zijn de gevoelens die je ervaart in een relatie of situatie.  Met de Zes Stappen kom je dan terecht bij wat je onbewust denkt over jezelf.  Die beperkende overtuigingen zijn iets wat je als kind reeds hebt vastgelegd vanuit angst, en daarna diep weggestoken.  Dit proces kan die overtuiging transformeren naar een ervaring van heelheid, vrijheid, vrede.

Elke relatie kan je helpen op weg naar heelheid: de ander weerspiegelt slechts iets wat je op je eentje moeilijk kan zien.

Als je deze Zes stappen naar Vrijheid in groep doet kan elke aanwezige delen en genieten van de Kracht die vrijkomt door de stap die jij zet.

NIEUW: Choose Again VIA ZOOM, niet gebonden aan een plaats, ook nadat de maatregelen ivm corona versoepeld zijn.  Zie data hieronder van juli tot november.

       Verlang je deel te nemen aan zo'n bijeenkomst in Vlaanderen

                                            zaterdag 1 mei, Lier, 14.00-17.00 uur

                                  maandag 17 mei via ZOOM, 19.00-21.30 uur

                                      zaterdag 5 juni, Lier, 14.00-17.00 uur

                                 maandag 14 juni, Kortemark, 14.00-17.00 uur

                                      donderdag 17 juni via ZOOM, 10.00-12.30 uur

 

                                 zaterdag 3 juli, Lier, 10.00-17.00 uur - 1-daagse rond relaties

                                   Het gaat altijd over relatie, om het even wat.

                                   Het doel is dat ik naar mezelf kijk en mijn zelf ontmoet.

                                   Om het te veranderen van zelf naar Zelf  (Diederik Wolsak).

                                            kostprijs: 85 € (drank/versnapering inbegr., breng je middageten mee)

 

Kostprijs: in 2021: 25 € voor 1 Cirkel,

                         115 € als je inschrijft voor 5 Cirkels (zelf te bepalen wanneer)

                         225 € als je inschrijft voor 10 Cirkels (zelf te bepalen wanneer)

                                                 

In  Nederland

 maandag 19 april, 10.00-12.30 uur, via ZOOM                          

 kostprijs: in 2021: 25 € voor 1 Cirkel,

                             115 € als je inschrijft voor 5 Cirkels

                             225 € als je inschrijft voor 10 Cirkels (je bepaalt zelf wanneer)

 aanmelden: info@lievemichels.be

Ivm kostprijs kan altijd overlegd worden.

Als faciliatator ben ik aangesloten bij Choose Again Nederland.

zie www.chooseagainnederland.com voor alle data in Nederland

 

                 Gestelde vragen over Choose Again:

* Gebruik je het Choose Again  Zes Stappenproces enkel bij zware problemen?

Het 6 stappenproces begint bij een emotie die je nu beleeft naar aanleiding van wat je ervaart tegenover iemand uit  je gezin of buurt of in het warenhuis of in het verkeer enz ..., gewaarwordingen in het lichaam, bij situaties die je in het nieuws hoort of ziet ...  Die ervaar je elke dag meerdere keren.  Het lijkt niet veel impact op je te hebben.  En toch, het vertrekt vanuit een overtuiging die je ooit als kind hebt vastgelegd, om jezelf te beschermen.  In het Zes-Stappen-proces kan je die overtuiging laten transformeren.  Het is om het even welke ingangspoort je neemt om bij die overtuiging te komen. 

De transformatie is gebeurd, achteraf merk je wel dat je innerlijke houding gewijzigd is en je anders staat tgo (voorheen voor jou moeilijke) situaties. 

Hoe meer je dit proces gebruikt, hoe makkelijker je terecht kan bij de vrede in jezelf.   

* Je kan het Zes stappen proces ook thuis doen, wat is er dan meer aan een bijeenkomst?

Bij een bijeenkomst kan je 'meeliften', dwz als je merkt dat je met dezelfde gevoelens zit kan je voor jezelf de vragen beantwoorden: wat voel ik?  wat voor herinnering komt er naar boven?  wat dacht dat kleine kind over zichzelf?, en dan het vergevingsproces meedoen met de overtuiging die bij jou speelt. 

Wat je altijd kan doen is de allerlaatste stap meedoen, waarbij je je herinnert WAT je BENT.  Iedere deelnemer herinnert jou aan wat je vergeten bent, nl dat je Liefde bent, Vreugde, Vrede, Licht, Kracht.

Ook het spiegelen is heel krachtig: jij zegt aan degene die je spiegel is Wat h/zij in Waarheid is.  Dat versterkt jouw bewustzijn van de Waarheid.

                    ERVARINGEN van deelnemers:

"Ik was zelf benieuwd wat het met me zou doen om hem te ontmoeten.  Ik heb hem van harte omhelsd en kon kijken zonder oordeel en met liefde in mijn ogen.  Ik kon accepteren hoe het was en ik vond het ok." G.V. - ervaring na een Zes Stappenproces

"Ik heb zelf geen vergevingsoefening gedaan.  Toch heb ik die van anderen helemaal meegedaan, ze waren net zo voor mij bedoeld als voor degene die de vergevingsoefening deed.  Daar heb ik heel duidelijk gevoeld: er is geen ander, het gaat alleen om mij." G.

"Ben je ontzettend dankbaar voor de vele samenkomsten in groep die jij ondersteunde, een echt leerproces. Eenmaal je de weg gevonden hebt naar die innerlijke rust en vrede wil je niks anders meer.  Niet alle dagen zijn even makkelijk, maar ik kan telkens opnieuw de keuze maken." - Rita Notte