CHOOSE AGAIN-KIES OPNIEUW

Verdriet dat blijft hangen, boosheid die je overvalt, moeite hebben in het omgaan met die buur of collega, gejaagd je werk doen...

Het lijkt alsof we vastzitten in een patroon dat bij ons hoort.

 

We zien dit als een vaststaand feit, het is gewoon zo.  En van daaruit maak je een keuze, wat vaak (onnodige) onvrede als gevolg heeft.

 

De '6 stappen naar vrijheid' van Diederik Wolsak is een proces dat leidt naar de heelheid in jou.  Ingangspoort zijn de gevoelens die je ervaart in een relatie of situatie.  Met de 6 stappen kom je dan terecht bij wat je onbewust denkt over jezelf.  Die beperkende overtuigingen zijn iets wat je als kind reeds hebt vastgelegd vanuit angst, en daarna diep weggestoken.  Dit proces kan die gedachte transformeren naar een ervaring van heelheid, vrijheid, vrede.

Elke relatie kan je helpen op weg naar heelheid: de ander weerspiegelt slechts iets wat je op je eentje moeilijk kan zien.

Als je deze Zes stappen naar Vrijheid in groep doet kan elke aanwezige delen en genieten van de Kracht die vrijkomt door de stap die jij zet.

       Verlang je deel te nemen aan zo'n bijeenkomst in Vlaanderen?

                                                          maandag 17 febr, Kortemark, huiskamer

                                              zaterdag 22 febr, Gent, huiskamer, van 10.00 tot 13.00 uur

                                                       donderdag 5 maart, Lier, huiskamer

                                           donderdag 2 april, Lier, huiskamer

                                                    zondag 19 april, Leuven, huiskamer

                                                 maandag 20 april, Kortemark, huiskamer

                                            donderdag 30 april, Gent, huiskamer

                                                 zaterdag 2 mei, Lier, huiskamer

van 14.00 tot 17.00 uur (tenzij anders aangegeven).

Kostprijs: 20 €.

                                               zaterdag 6 juni, Lier, huiskamer:     Thema: LICHAAM. 

We vinden het evident een tabletje te nemen bij hoofdpijn, te zuchten over 'die matras' als we niet goed kunnen slapen, ons gewicht in het oog te houden, .... En de wereld suggereert vele oplossingen.

In deze Choose Again vertrekken we vanuit de ervaring met ons lichaam om ons te laten leiden naar WAT we in essentie zijn.

Een schat aan liefde zit verborgen onder lichamelijke gewaarwordingen.  Wil je die ont-dekken?

       EENDAAGSE workshop van 10.00 tot 17.30 uur.  Kostprijs: 60 €   

                   

                                                   Schrijf je in via info@lievemichels.be

In  Nederland:

                     zaterdag 7 maart, Breda, huiskamer

                 zaterdag 9 mei, Breda, huiskamer

van 14.00 tot 17.00 uur

 kostprijs: 20 €

 aanmelden: info@lievemichels.be

Ivm kostprijs kan altijd overlegd worden.

 

                 Gestelde vragen over Choose Again:

* Gebruik je het Choose Again  Zes Stappenproces enkel bij zware problemen?

Het 6 stappenproces begint bij een emotie die je nu beleeft naar aanleiding van wat je ervaart tegenover iemand uit  je gezin of buurt of in het warenhuis of in het verkeer enz ..., gewaarwordingen in het lichaam, bij situaties die je in het nieuws hoort of ziet ...  Die ervaar je elke dag meerdere keren.  Het lijkt niet veel impact op je te hebben.  En toch, het vertrekt vanuit een overtuiging die je ooit als kind hebt vastgelegd, om jezelf te beschermen.  In het Zes-Stappen-proces kan je die overtuiging laten transformeren.  Het is om het even welke ingangspoort je neemt om bij die overtuiging te komen. 

De transformatie is gebeurd, achteraf merk je wel dat je innerlijke houding gewijzigd is en je anders staat tgo (voorheen voor jou moeilijke) situaties. 

Hoe meer je dit proces gebruikt, hoe makkelijker je terecht kan bij de vrede in jezelf.   

* Je kan het Zes stappen proces ook thuis doen, wat is er dan meer aan een bijeenkomst?

Bij een bijeenkomst kan je 'meeliften', dwz als je merkt dat je met dezelfde gevoelens zit kan je voor jezelf de vragen beantwoorden: wat voel ik?  wat voor herinnering komt er naar boven?  wat dacht dat kleine kind over zichzelf?, en dan het vergevingsproces meedoen met de overtuiging die bij jou speelt. 

Wat je altijd kan doen is de allerlaatste stap meedoen, waarbij je je herinnert WAT je BENT.  Iedere deelnemer herinnert jou aan wat je vergeten bent, nl dat je Liefde bent, Vreugde, Vrede, Licht, Kracht.

Ook het spiegelen is heel krachtig: jij zegt aan degene die je spiegel is Wat h/zij in Waarheid is.  Dat versterkt jouw bewustzijn van de Waarheid.

                    ERVARINGEN van deelnemers:

"Ik was zelf benieuwd wat het met me zou doen om hem te ontmoeten.  Ik heb hem van harte omhelsd en kon kijken zonder oordeel en met liefde in mijn ogen.  Ik kon accepteren hoe het was en ik vond het ok." G.V.

"Ik heb zelf geen vergevingsoefening gedaan.  Toch heb ik die van anderen helemaal meegedaan, ze waren net zo voor mij bedoeld als voor degene die de vergevingsoefening deed.  Daar heb ik heel duidelijk gevoeld: er is geen ander, het gaat alleen om mij." (G.)